Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос със сирена за месо

Гъбен сос със сирена за месо

Гъбен сос със сирена за месо
Снимка: Данаил Л. Гетов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Гъбен сос със сирена за месо - идеален за всякакви пържолки и сочен кебап."

Необходими Продукти

  • лук червен - 1 гл. средна
  • лук жълт - 1 гл. средна
  • гъби печурка - 250 г
  • топено сирене - 200 г
  • масло - 30 г
  • чедър - 4 слайса
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, гъбите за соса се нарязват на филийки.

В тиган се слага олио и се запържва лукът и гъбите. Като се задушат, се добавя маслото изчаква се още 1-2 минутки то да се разтопи и добавяме водата.

Слагаме подправките - сол, къри, черен пипер и пушен червен пипер.

Когато лукът и гъбите са омекнали напълно и са готови, се добавя чедър - накъсан на парченца, заедно с топеното сирене и се бъркат до получаването на хомогенна смес и нашия сос за месо.

Гъбен сос със сирена за месо - идеален за всякакви пържолки и сочен кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: