Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос с топено сирене

Гъбен сос с топено сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гъбен сос с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Добавете към гъбения сос малко топено сирене и се насладете на съвършен вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка цедено
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сирене - 200 г топено
  • брашно - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • масло - 125 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги и сложете да се задушават в сгорещеното масло до готовност. През това време разбъркайте заедно сметаната, киселото мляко, виното заедно с брашното.

След като гъбите са готови започнете да добавяте тази смес към тях, като непрекъснато разбърквате. Продължавайте да бъркате за около 5 минути и добавете нарязаното топено сирене и подправки на вкус. След 2 минути махнете гъбения сос от котлона. Подправете с накълцан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ела
Ела
Вкусен соус!
08.03.2016 18:08
Панов
Панов
Страхотна рецепта!
09.12.2014 18:52
1