Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бонфиле с гъби и сос с топено сирене и сметана

Бонфиле с гъби и сос с топено сирене и сметана

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Бонфиле с гъби и сос с топено сирене и сметана
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Знаете ли кога почва диетата, когато изядете и последната хапка бонфиле с гъби и сос с топено сирене и сметана"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 3
  • краве масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава кромид
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • топено сирене - 140 г
  • готварска сметана - 300 мл течна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе се нарязва на не много тънки парчета. Поръсва се със сол и черен пипер и се запържва в маслото от двете страни за кратко.

Добавят се нарязаните на филийки лук и гъби. След като и те се запържат, се сипва бялото вино и ястието се задушава 5 минути.

Топеното сирене се реже на малки парченца, така ще се стопи по-лесно.

Сиренето се слага при месото и гъбите, сипва се сметаната и се оставя за 5-10 минути на огъня.

Свинското със сметана се овкусява се със солта и черния пипер и ястието се сваля от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: