Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Плешка в сметана и топено сирене

Плешка в сметана и топено сирене

Плешка в сметана и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Животът е прекалено кратък, за да го прекарате в диети, затова - плешка в сметана и топено сирене за всички лакомници"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • готварска сметана - 1 л
  • топено сирене - 150 г
  • прясно мляко - 1 к.ч (може и без мляко)
  • черен пипер
  • олио - или зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на тънки пържоли, поръсете със сол и черен пипер. Съвсем леко ги начукайте, на дъното на йенска тенджера полейте по малко олио или зехтин.

Подредете един ред от пържолите и започнете да приготвяте соса.

В касерола сипете сметаната и млякото, след като се загреят добавете половината топено сирене. Бъркайте, докато се разтопи напълно сиренето, до получаване на гладък сос.

Залейте пържолите със соса, наредете втория ред и отгоре сложете парченца топено сирене. Отново залейте със сос, покрийте с капака и печете за около 40 минути.

Извадете и отстранете капака, отново върнете в печката за запичане на горен реотан свинското със сметана. Овкусете при сервиране със черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: