Начин на приготвяне
Замесваме тестото и го разделяме на 3 топки. Оставяме ги да втасат.
Вземаме първата топка и я разточваме на не много голяма кора, напръскваме с олио и я оставяме настрани.
Разточваме и втората топка и слагаме кората върху първата. Заедно двете кори разточваме на голяма кора с размера на тавата.
Наръсваме със счуканите орехи и олио. Навиваме кората и я усукваме.
Поставяме я в намазаната с олио тава. Така разточваме и останалите три кори и ги нареждаме в тавата. Оставяме да втасат.
Напръскваме баницата с олио и слагаме да се пече.
След като изстине, я заливаме с топлия сироп и нашата сладка баница ще е готова за консумация след няколко часа.
Сладката точена баница е много вкусна.