Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Пържени царевични питки със свинско месо

Пържени царевични питки със свинско месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържени царевични питки със свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • царевица - замразена 1 кг.
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • свинско месо - 1 бр. свински джолан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • моркови - 7 бр.
  • черен пипер
  • олио - 1 1/2 ч.л.
  • червено цвекло - 1 глава
  • зеле - 1/4
  • оцет - 5 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 500 гр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 гр.
  • маруля - 1 бр. зелена салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Туршията се приготвя предишния ден. Морковите се настъргват, цвеклото се нарязва на тънки филийки, а зелето на тънки ивици. Всички зеленчуци и подправки се смесват и се слагат в буркан или покрит съд на стайна температура.

Джоланът се сварява, като се покрива с вода, прибавят се солта, нарязаният на едро морков и дафиновият лист. Когато месото се свари, се нарязва на ситно и се запържва с малко олио и черен пипер.

Царевицата се размразява и се пасира. Посолява се на вкус. С ръце се правят 12 плоски питки с диаметър 15 см, които се запичат от двете страни в сух тиган.

Покриват се с кърпа.

Лукът, чесънът, доматите и лютата чушка се обелват и се пасират. Полученият сос се слага в сгорещеното олио за 2-3 мин. и се посолява на вкус.

Преди сервиране питките се запържват в сгорещеното масло за да станат хрупкави.

В чиния за сервиране се подреждат по 3 питки, като между тях се слагат листо зелена салата, слой месо, 1-2 лъжици сос, слой туршия. Най-отгоре се слага ситно нарязано яйце и настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: