Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични питки на тиган

Царевични питки на тиган

Царевични питки на тиган
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднасяме царевичните питки на тиган със сиренце и се наслаждаваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г царевично
  • брашно - 100 г пшенично
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • газирана вода - 150 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г настъргано
  • кашкавал - 100 г настърган
  • куркума - 1 щипка
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме двата вида брашно с бакпулвера, солта, куркумата, сиренето и кашкавала.

Разбиваме яйцата, добавяме газираната вода и изливаме при сухата смес. Размачкваме и размесваме хубаво. Прибираме в хладилника за 20 минути.

След това от сместа оформяме плоски питки.

Загряваме на по- ниска температура тиган на котлона и намазваме с малко масло. Изпичаме питките от двете страни до готовност.

Сервираме веднага, защото са вкусни топлички. Царевичните питки на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: