Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бъркани царевични питки

Бъркани царевични питки

Бъркани царевични питки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Топли, ароматни и много, много вкусни малки питки, които ще направят обяда ви още по-чуден"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • олио - 1 с.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • царевично брашно - 200 г
  • бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • черен сусам - за поръсване + бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни и лесни малки питки без втасване, без месене.

В купа смесете царевично и бяло брашно, добавете сол и разбъркайте.

Прибавете едно яйце, олио, а в киселото мляко разбъркайте содата да шупне и сипете в купата.

Накрая прибавете натрошено сирене, да не е солено.

С голяма вилица разбъркайте на гъсто тесто, без да месите.

Върху хартия за печене с лъжица оформете 7 царевични хлебчета, в средата на всяка набодете парче масло, поръсете сусам.

Печете в загрята фурна 180°C за 20-25 минути.

Страхотни бъркани царевични питки закуска.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: