Начин на приготвяне
Пресейте бялото брашно, добавете царевичното брашно и размесете. Направете кладенче по средата.
Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и добавете захарта. Разбъркайте и оставете 5 минутки, за да се активира маята.
Изсипете течността в кладенчето, добавете солта и олиото. Долейте още хладка вода и омесете гладко тесто.
Намажете го с мазнина и покрийте с фолио. Оставете на топло, за да втаса и удвои обема си.
Готовото тесто разделете на топки, като предварително си топвате ръцете в олио.
Оформете на питки и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.
Направете разрези по повърхността с помощта на нож или надупчете с вилица.
Поръсете със семена - сусам, ленено семе, мое и маково семе.
Оставете на топло още 10 минути, преди да поставите тавата в загрята фурна до 200 градуса.
Изпечете до златист загар.
Поднесете малките питки топли.
Царевичните питки от детството са готови.
Коментари