Солени мъфини с каперси, сушени домати и горчица

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
07/01/2019
"За предястие, за парти, за почерпка или просто за разкош - поводът няма значение, важно е да опитате тези разкошни ароматни солени мъфини "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното – бяло и царевично със сито в купа. В друг съд слагаме яйцата и щипка сол и разбиваме с телена бъркалка много добре. Към брашното слагаме бакпулвера и объркваме.

Към яйцата слагаме зехтина и киселото мляко и объркваме отново много добре. Добавяме постепенно брашното с бакпулвера и объркваме.

Нарязваме с нож на дребно сушени домати - в случая използвам сушени домати в зехтин /от бурканче. Добавяме ги в купата към кашата. Прибавяме каперсите и горчицата.

Натрошаваме или нарязваме на много дребно козе сирене и добавяме.

Объркваме всичко с лъжица. Намазваме формички с масло и набрашняваме. Разпределяме в 12 бр. кашата. Отгоре ръсим със семена.

Печем солените мъфини в леко загрята на 180°C фурна за 25-25 мин. Вадим ги, като се изпекат внимателно, за да се охладят леко върху решетка.

Хапваме с айран.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар