Сладка баница с бисквити

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
07/01/2019
"Сладка баница с нетрадиционна плънка, която ще ви стане любима още от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 317
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 120 г от маслото, а с останалото намажете тава с диаметър около 30 см.

Разтворете корите, вземете една от тях, намажете я със стопеното масло и покрийте с друга кора. Нагънете на хармоника.

Разчупете бисквитите на произволни парчета (аз ползвах бисквити тип сандвич с пълнеж от шоколад, вие може да ползвате и обикновени чаени бисквити).

Сложете малко от бисквитите в гънките на кората и завийте внимателно като охлюв. Сложете кората в средата на тавата.

Така процедирайте и с останалите кори, като ги подреждате в тавата около средната, докато я запълните.

Загрейте фурната на 180 градуса, намажете корите отгоре обилно с масло и сложете тавата, запечете за 10 мин до бледозлатисто.

През това време разбийте яйцата със захарта и ванилия, добавете затоплено прясно мляко и бъркайте до хомогенна смес.

Извадете тавата от фурната, залейте корите с яйчено-млечната смес и поставете отново във фурната.

Печете около 30 мин до златист цвят.

Охладете баницата и поръсете с пудра захар.

Бележки: Тази сладка баница е с малко по-нетрадиционна плънка, просто защото реших да е сладка и предпочитах да е по-различна, хапваше ми се нещо, което не съм яла...е ядох и такава баница. Получи се супер вкусна, плътна, мека, с хрупкава коричка и приятна сладост.

Бисквитите поемат от сместа и омекват, за това не се притеснявайте , че ще ви хрупат в устата :)

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар