Пикантни скариди с чесън

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
07/01/2019
"Уникално вкусни и готови за минути - вече и във вашия дом "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 594
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • скариди - 400 г
  • зехтин - 5 с.л
  • чесън - 5 скилидки
  • лют пипер - 1 ч.л. люспи
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, като първо отстраните главите им, след това отделете внимателно люспата. По продължението на гръбнака има една жилка, която трябва да се махне. За целта направете лек разрез с нож по гръбнака и я извадете. Измийте почистените скариди.

Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.

Загрейте дълбок тиган на котлона, сложете зехтина и люспите лют пипер, разбъркайте.

Добавете чесъна, разбъркайте, гответе няколко секунди и сложете скаридите.

Скаридите се сготвят много бързо, когато почнат да променят цветът си, ги обърнете, разбъркайте, добавете червен пушен пипер, сол и черен пипер.

Пържете минутка и изцедете сока на един лимон.

Накрая поръсете със свеж магданоз, разбъркайте отново и махнете от котлона.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар