gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Бавно печено агне с натурален вкус

Бавно печено агне с натурален вкус

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Бавно печено агне с натурален вкус
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6ВИДЕО
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8
"Ето това е - най-вкусното агнешко с вкус като от едно време - не се облизвайте, а записвайте"

Необходими Продукти

  • агне - около 6 кг /половин агне/
  • сол - 1 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л
  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • За гарнитура
  • картофи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа зехтина със солта, черен и червен пипер и разбъркайте.

Поставете месото в голяма тава и хубаво втрийте подправките в агнешкото, около него сипете и бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и поставете в загрята фурна на 200 градуса за 20 мин, след което намалете на 160 градуса и гответе два часа и половина или до готовност. По време на печенето е добре да обливате месото, за да не се изсуши.

Накрая махнете фолиото, проверете готовността на месото с вилица, трябва да е крехко и да се отделя от костта, при необходимост го допечете още.

За перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите.

Бележки: Ако желаете, може да обелите половин килограм картофи, нарежете ги и ги добавете към бавно печеното агне 40-50 мин преди края на печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
40
30
20
12
Дай твоята оценка: