Начин на приготвяне
Сложете в купа зехтина със солта, черен и червен пипер и разбъркайте.
Поставете месото в голяма тава и хубаво втрийте подправките в агнешкото, около него сипете и бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и поставете в загрята фурна на 200 градуса за 20 мин, след което намалете на 160 градуса и гответе два часа и половина или до готовност. По време на печенето е добре да обливате месото, за да не се изсуши.
Накрая махнете фолиото, проверете готовността на месото с вилица, трябва да е крехко и да се отделя от костта, при необходимост го допечете още.
За перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите.
Бележки: Ако желаете, може да обелите половин килограм картофи, нарежете ги и ги добавете към бавно печеното агне 40-50 мин преди края на печенето.
Коментари
Поздрави!