Начин на приготвяне
Почистете парчето месо от външни ципички и излишна мазнина. Нарежете или смелете в блендер гъбите.
Натъркайте свинското бонфиле със всички указани продукти за маринатата, включително смляните гъби. Покрийте със стреч фолио съда и приберете в хладилник за минимум 8 часа. За предпочитане е месото да престои 1-2 денонощия, ако разполагате с това време.
Когато свинското е добре мариновано, извадете от хладилника и оставете за 30 минути на стайна температура. През това време обелете картофките и разполовете надлъжно. Ако са по-големи, нарежете ги на шайби, но дебелички. Направете ромбоидни прорези от едната им страна и подредете в тавичка, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Поръсете със червения пипер, сол и зехтин. В средата оставете местенце, където разположете свинското месо.
Пъхнете свинското с картофи в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, след това увеличете до 200 градуса, докато получите апетитен загар. Тъй като времето може да варира според дебелината на бонфилето, добре е да си проверявате накрая с клечка - ако влиза свободно в месото, то е готово.
След като извадите от фурната, завийте тавичката с алуминиево фолио за 5 - 8 минутки и после нарежете на дебели шайби и поднесете заедно с гарнитурата от картофи.
Добър апетит!