Начин на приготвяне
Почистете бонфилетата от бели ципи по повърхността. Поръсете с малко сол и черен пипер и втрийте от всички страни на месото. Разположете рибиците в леко намазнена тавичка за печене.
Накълцайте на ситно клонка мащерка и клонка розмарин. Смесете ги със зехтина, бялото вино и горчицата.
Сипете маринатата върху месото и втрийте с пръсти от всички страни, така че хубаво да е полепнала по бонфилетата. Сложете отгоре дафиновия лист и останалите две клонки - Мащерка и розмарин.
Покрийте тавата със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 денонощие. Така месото ще се маринова добре и ще поеме ароматите.
Реално вие не трябва да правите нищо повече, маринатата ще си действа и ще направи празничното ястие неустоимо вкусно и крехко. Удобството, е че може да си го оставите от предния ден, че дори и от по- предния и да го сложите да се пече чак след като гостите ви са почти приключили със предястията.
Когато дойде ред да го готвите, просто махнете фолиото и пъхнете в загрятата на 180 градуса фурна. Печете 30-40 минути, взависимост от дебелината и големината на рибиците.
Когато е готово свинското бонфиле, оставете да почине 10 минути, след което нарежете на дебели шайби и сервирайте на порции с предпочитана от Вас гарнитура. Може да са печени картофи, глазирани моркови или печени зеленчуци, зеленчуково пюре, свежа салата или други.
Имате лесно и много вкусно основно ястие, без да се налага да стоите на печката, то си се готви само, а вие сте на масата при гостите и семейството си. Разбира се, само трябва да засичате времето и да не препичате много бонфилето, за да стане истински крехко и вкусно.
Добър апетит!