Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Лесно празнично свинско бонфиле на фурна

Лесно празнично свинско бонфиле на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Лесно празнично свинско бонфиле на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"С това празнично бонфиле ще имате лесно и много вкусно основно ястие, без да се налага да стоите на печката, то си се готви само, а вие сте на масата при гостите."

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 2 цели рибици
  • розмарин - 2 стръкчета
  • мащерка - 2 стръкчета
  • зехтин - 50 мл.
  • лук - 80 г
  • горчица - 30 г в стар стил, на зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 80 мл.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бонфилетата от бели ципи по повърхността. Поръсете с малко сол и черен пипер и втрийте от всички страни на месото. Разположете рибиците в леко намазнена тавичка за печене.

Накълцайте на ситно клонка мащерка и клонка розмарин. Смесете ги със зехтина, бялото вино и горчицата.

Сипете маринатата върху месото и втрийте с пръсти от всички страни, така че хубаво да е полепнала по бонфилетата. Сложете отгоре дафиновия лист и останалите две клонки - Мащерка и розмарин.

Покрийте тавата със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 денонощие. Така месото ще се маринова добре и ще поеме ароматите.

Реално вие не трябва да правите нищо повече, маринатата ще си действа и ще направи празничното ястие неустоимо вкусно и крехко. Удобството, е че може да си го оставите от предния ден, че дори и от по- предния и да го сложите да се пече чак след като гостите ви са почти приключили със предястията.

Когато дойде ред да го готвите, просто махнете фолиото и пъхнете в загрятата на 180 градуса фурна. Печете 30-40 минути, взависимост от дебелината и големината на рибиците.

Когато е готово свинското бонфиле, оставете да почине 10 минути, след което нарежете на дебели шайби и сервирайте на порции с предпочитана от Вас гарнитура. Може да са печени картофи, глазирани моркови или печени зеленчуци, зеленчуково пюре, свежа салата или други.

Имате лесно и много вкусно основно ястие, без да се налага да стоите на печката, то си се готви само, а вие сте на масата при гостите и семейството си. Разбира се, само трябва да засичате времето и да не препичате много бонфилето, за да стане истински крехко и вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: