Бон филе с картофи на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бон филе с картофи на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Любима комбинация от бон филе и картофи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г бон филе
  • картофи - 500 г
  • печурки - 200 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • за марината
  • соев сос - 2 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • червено вино - 1 к.ч.
  • мащерка
  • розов пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бон филето се реже на парчета. Всяко от тях се овкусява в марината. Съдът, в който е месото, се затваря и се оставя на студено за 30 минути.

После се изважда на стайна температура и бон филето се отцежда от маринатата. Позапържва се съвсем леко в тиган и се нарежда в тава. Картофите и гъбите се почистват и нарязват.

Нареждат се върху месото и се покриват с виното.

Яденето се покрива с фолио и се пече 30 минути на силна фурна. После фолиото се маха и се допича. Готовата гозба по желание може да се поднесе с мариновани каперси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: