Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Баница с тиква за диабетици

Баница с тиква за диабетици

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Баница с тиква за диабетици
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Сладко да похапнат и онези, които имат проблеми с кръвната захар - вкусна баница с тиква за диабетици"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр., пълнозърнести на Белла
  • тиква - 800 г
  • орехи - 160 г
  • канела - 3 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • стевия - 2 ч.л., Лукс течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета. Настъргваме ги на едро ренде или блендираме.

Поставяме настърганата тиква върху тензух и отцеждаме водата от нея.

Част от орехите нарязваме на парченца, а другите смиламе на едро.

Към тях прибавяме канелата, ванилията и какаото.

Екстракта от стевия смесваме с растителната мазнина.

Със сместа намазваме старателно всяка кора с четчица. Посипваме равномерно от тиквата и поръсваме с ядки и аромати.

Навиваме на руло и подреждаме охлювовидно в намазана с разтопено масло тава.

С останалата част от него намазваме горния слой на тиквената баница. С последната останала кора покриваме печивото.

Печем тиквеника в предварително загрята фурна на умерена температура до готовност.

Съвет: Ако имате стевия на прах на Суитли, смесете я с орехите и канелата, въпреки че сладостта няма да е равномерна.

Затова предпочетох течната, защото смесвайки я с мазнината, се намазва целият лист от кората. Можете да прибавите към ядките смлени лешници и шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: