Класически понички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
08/01/2019
"Оставете историците да спорят коя е родината на поничката, вие си вземете още една класическа поничка и си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 090
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко и сложете една лъжица от захарта.

Оставете за кратко да се активира. Добавете към тази смес останалата захар, яйцата олиото и ванилията.

Пресейте брашното, направете кладенче, поръсете солта отстрани. Сипете сместа в кладенчето и замесете меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.

Разточете тестото на кора, изрежете с помощта на чаша кръгове.

С пластмасова капачка от шише или по-малка чашка изрежете във всеки кръг в средата дупка.

Оставете поничките да втасат за 15 минути. Пържете в олио поничките от двете страни.

Поръсете класическите понички с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар