Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Домашни многозърнести барчета

Домашни многозърнести барчета

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Домашни многозърнести барчета
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Хапвайте с удоволствие и без угризения - тези домашни барчета са домашно приготвени и са много вкусно"

Необходими Продукти

  • за 6 барчета
  • овесени ядки - 1 купичка
  • тиквени семки
  • ленено семе
  • сусам
  • сушени плодове - по избор
  • овесени ядки
  • ядки - 50 г по избор (аз използвах лешници)
  • мед - 3 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • шоколад - 70 - 80 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запичаме овесените ядки за кратко, колкото леко да покафенеят.

Също правим и с нарязаните на едро ядки и и със семената. Използвам капак за тигана или уред, предпазващ от пръскане по време на пържене, защото някои семена или например тиквените семки пукат и хвърчат при топлинна обработка.

Медът заедно с кокосовото масло стапяме на водна баня. Объркваме всички в голяма купа, докато всичко се абсорбира. Разпределяме сместа в силиконови формички.

Ако ще слагаме шоколад, тук е моментът да го добавим. Разтапяме го също на водна баня и внимателно нанасяме слой върху блокчетата. Шоколадът им дава допълнителна спойка освен чудесния вкус.

Поставяме формичките във фризер за 10-15 мин, а после преместваме в хладилник. Бързо стягат и са готови за незабавна консумация.

Не ги дръжте дълго време извън хладилник, защото без наличието на стягащи агенти или стабилизатори маслото и шоколадът бързо омекват и рискувате барчетата да се разпаднат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: