Начин на приготвяне
В сух тиган запичаме овесените ядки за кратко, колкото леко да покафенеят.
Също правим и с нарязаните на едро ядки и и със семената. Използвам капак за тигана или уред, предпазващ от пръскане по време на пържене, защото някои семена или например тиквените семки пукат и хвърчат при топлинна обработка.
Медът заедно с кокосовото масло стапяме на водна баня. Объркваме всички в голяма купа, докато всичко се абсорбира. Разпределяме сместа в силиконови формички.
Ако ще слагаме шоколад, тук е моментът да го добавим. Разтапяме го също на водна баня и внимателно нанасяме слой върху блокчетата. Шоколадът им дава допълнителна спойка освен чудесния вкус.
Поставяме формичките във фризер за 10-15 мин, а после преместваме в хладилник. Бързо стягат и са готови за незабавна консумация.
Не ги дръжте дълго време извън хладилник, защото без наличието на стягащи агенти или стабилизатори маслото и шоколадът бързо омекват и рискувате барчетата да се разпаднат.