Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Швейцарска Тиквена Супа със Сирене

Швейцарска Тиквена Супа със Сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Швейцарска Тиквена Супа със Сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не питайте един швейцарец колко е часът, а каква е точната рецепта за тази швейцарска тиквена супа със сирене"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г обелена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 200 г
  • домати - 1 бр. обелен
  • моркови - 1 бр. голям
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • швейцарско сирене - 70 г кремообразно
  • швейцарско сирене - около 100 г твърдо, зряло, тип Ементал, Грюер
  • магданоз - сушен (за поръсване)
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парченца и ги залейте с около 1 л. вода или толкова, че да ги покрива два пръста. Сипете зехтина и около 1 с.л. сол и сварете под капак за 25 минути.

Отстранете от огъня и прибавете кремообразното швейцарско сирене, маслото, черния пипер и още сол, ако е нужно.

Пасирайте до гладка и кремообразна консистенция. Ако е нужно си разредете супата с повече водачка до желаната от вас гъстота.

Разсипете в чинийки или купички и върху всяка порция сложете тънки люспи от твърдото, зряло швейцарско сирене. Поръсете тиквената супа със сушен магданоз и поднесете гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: