Сладки Арменски Локумки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сладки Арменски Локумки6 / 6
09/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Не се облизвайте лакомо, гледайки нашите сладки, ето ви рецептата - направете си сами сладки арменски локумки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • локум - 1 кутийка
  • пудра захар - за овалване
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тези бързи, лесни и вкусни арменски локумки, ще ви са необходими бързина и предварителна подготовка. Бързината си я имате, затова започнете с предварителната подготовка.

Пресейте предварително точно измереното брашно, отделно си подгответе чаената лъжичка сода и щипка сол. Нарежете локума на парченца и постилате вашата тавичка с хартия за печене. В тенджерка налейте олиото и водата и поставете на огъня да заврат.

След като това стане, добавете солта и содата, разбъркайте и свалете тенджерата от огъня. С шпатула, при бързо и енергично бъркане, добавяйте брашното в врялата смес, докато получите еднородна лепкава топка тесто.

Вземете парче от парещото тесто колкото орех, разплескайте на питка и прибавете в средата и парче локум и орехова ядка, завийте и оформете на топче. Така бързо оформяте цялото тесто на топчета и ги редите на един пръст разстояние едно от друго в постланата с хартия тесто.

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете докато порозовеят. Още горещи, овалвате топчетата обилно в смесените пудра захар и ванилия, редите в подходящ съд да се охладят.

Бързи, лесни и топящи се в устата локумки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

User#206770
User#206770
Невероятно вкусни!
02.04.2021 14:40