Торта с бутерки тип сълзица

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
10/01/2019
"Ако познаете колко парчета торта изядохме, веднага ви даваме рецептата за тази разкошна торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 503
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Нишестето се разбива в студената вода, към него се добавят разбитите жълтъци и ванилията.

Сипва се във врящото мляко, вари се около 5 минути да се сгъсти кремът. Отстранява се от котлона и се слага маслото, бърка се докато маслото се стопи.

Кремът се оставя да се охлади. Всяка бутерка се потапя в крема и се подрежда във форма за торта. Прави се един пласт, отгоре се слага още малко крем и се заглажда.

Така се правят още два пласта, отгоре се завършва с крем. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне. Отгоре и от страни се поръсва с начупени бутерки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар