Шоколадова торта тип Гараш

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Шоколадова торта тип Гараш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Страхотен десерт, който се приготвя без брашно и е смайващо вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • яйца - 6 жълтъка + белтъка на твърд сняг
  • какао - 2 1/2 с.л
  • орехи - 300 г мляни
  • ром - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, какаото, разбито с гореща вода на крем, и ромът. От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се държи в хладилник.

В останалата смес се добавят смлените орехи и белтъка на сняг. В намазана форма се пече около 45 минути на 150 градуса.

Проверява се до суха клечка. Студена се маже с крема от хладилника.

Отгоре шоколадовата торта може да се украси с филирани бадеми.

Шоколадовата торта тип Гараш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
49
36
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

митето
митето
абсолютно точна! от20 години я правя по този начин и е превъзходна
02.04.2014 13:49
3
1
тони
тони
Ами, добави твоята рецепта за торта Гараш.....
Сподели това, което знаеш......аз за първи път чувам да се слага шипков мармелад.
06.07.2013 13:47
1
СМГ
СМГ
Това не е торта Гараш, а подигравка. За торта Гараш се използва шоколад, а не какао - и за крема и за заливката. Яйцата са двойно повече, отделно други захар и жълттъци за крема. Захарта за крема се прави на захарен сироп и той се сипва към жълтъците. Върху най-горния блат, преди заливката се маже тънко с мармалад от шипки.
05.07.2013 22:55
6
2
Покажи всички подкоментари