Начин на приготвяне
Греховно вкусни и ароматни малки кексчета с цитрусови портокалови нотки и парченце горчив черен шоколад.
Не че не можем да разходим няколко от тях в чантата си, те са и перфектната храна, както за сутрешното кафе, в работата или пък храна за из път.
В купата на миксера разбиваме първо яйцата и солта. Смесваме бялата и кафявата захар и прибавяме към яйцата ½ от нея. Разбива се до изсветляване на сместа.
Портокалите накисваме за 1 час в хладка вода с лъжица сода в нея. Изплакваме ги добре и ги подсушаваме. Настъргваме портокаловата им коричка и я добавяме към яйчната смес.
Брашното пресяваме, като към него прибавим бакпулвера и ванилиите.
Във втора купа разбиваме другата половина от захарта, портокаловия сок, растителната мазнина, сметаната и прясното мляко.
Бавно, на части прибавяме пресятото брашно. Разбиваме до хомогенност.
Начупените шоколадови парченца изваждаме от хладилника и блендираме за кратко или нарязваме на едри парченцата. Смесваме маслената смес към яйчената, прибавяме шоколада и разбъркваме още веднъж с дървена лопатка.
Приготвяме хартиени кошнички и ги поставяме в гнездата на формичките за мъфини. Разпределяме в тях сместа, като пълним с 1/3 от нея.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса с включен вентилатор 25 минути.
Шоколадовия мус приготвяме, като изсипем ½ от съдържанието в прясното мляко и миксираме до сгъстяването на сместа. Оставяме муса да се охлажда.
След като портокаловите мъфини изстинат, шприцоваме от шоколадовия мус върху тях.
Аранжираме с шоколадови топчета и пеперудени фигурки, закупени от сладкарско ателие.