Панирани чушки на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панирани чушки на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Панираните чушки могат да бъдат и полезни, когато са приготвени на фурна, а не изпържени в тиган с мазнина, затова хапвайте с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 буркан печена капия
  • За панировката
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • картофено пюре - 1/2 ч.ч. картофени люспи
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кисело мляко - към 1/2 ч.ч.
  • сол
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чушките и леко ги подсушете.

Разбийте яйцето с картофеното пюре, настъргания пармезан, малко сол и чесън на прах и добавете толкова кисело мляко, че да се получи гъста каша, в която могат да се потопят чушките.

По желание може да добавите и други подправки на вкус.

Застелете тава с хартия за печене и леко я намазнете. Потапяйте чушките в панировката, галетата и ги подреждайте в тавата.

Полейте ги със струйка зехтин или олио.

Сложете чушките бюрек да се изпекат в умерена фурна до апетитен загар.

Панираните чушки на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
46
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пепа
пепа
Много продукти , много нещо само за една панировка.
04.09.2013 13:17
6