Агнешка супа по селски

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120435
11/01/2019
"Разбира се, че по селски - къде другате може да откриете най-вкусната агнешка супа, ако не там "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 154
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешки врат в дълбока тенджера с 3 л студена вода и зърната черен пипер на котлона и оставете да кипне, щом заври с решетъчна лъжица оберете образувалата се пяна и гответе до омекване на месото. Щом започне да се отделя от кокала е готово.

Почистете и нарежете зеленчуците на дребни парчета.

Сложете в тиган мазнината, загрейте и запържете за кратко лука и моркова.

Извадете месото и прецедете бульона в друга тенджера, ако водата е поизвряла добавете още малко, така че течността да е около 3 литра.

Обезкостете месото и го нарежете на дребно.

Сложете отново тенджерата с бульона на котлона, щом заври поставете картофите, месото и запържените лук и морков, заедно с мазнината.

Подправете със сол, джоджен и черен пипер на вкус.Варете на средна температура около 15 минути до готовност и омекване на зеленчуците.

Разбийте един жълтък със сока на половин лимон.

Темперирайте, преди да го добавите в супата, гребнете един черпак от бульона и на тънка струя при непрекъснато бъркане го сипвайте при жълтъка. Така вече сте изравнили температурите и може да го сипете в супата.

Добавете по желание малко лют пипер люспи и нарязан свеж магданоз. Махнете от котлона и сервирайте агнешката супа. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар