Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка главичка по селски

Печена агнешка главичка по селски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Печена агнешка главичка по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Предварително се извиняваме на вегетарианците и веганите, но печената агнешка главичка е изключително вкусен деликатес, който от сърце ви препоръчваме"

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 бр.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • риган - 2 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте агнешката глава за 10 минути във вряща подсолена вода, като предварително сте отстранили очите и езика.

Агнешкият език се сварява 30 минути, обелва се и се връща обратно в агнешката глава.

Останалите продукти се смесват и с тях се маринова агнешката главичка и се оставя на хладно за около 2 часа.

Прехвърлете маринованата глава в подходяща тавичка и печете агнешкото около 90-110 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Поднесете печената агнешка главичка по селски върху канапе от пресен магданоз и с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: