Начин на приготвяне
Дробът се вари в тенджера до полуготовност, изважда се от тенджерата (бульонът не се изхвърля, оставя се да къкри) и се нарязва на ситно.
В тиган слагаме лъжица масло и лъжица олио и в тях задушаваме моркова (настърган), лука и чесъна (нарязани на ситно), след това към тях добавяме и нарязания на ситно дроб.
Задушаваме за 1-2 минути, слагаме черен и червен пипер, сол и магданоз, разбъркваме 1-2 пъти и изсипваме всичко в тенджерата с бульона.
Ако е необходимо добавяме още сол, сипваме и фидето. Вари се 10 минути, или докато фидето се свари, след което застройваме и махаме от котлона.
Застройката правим по следния начин: в купичка смесваме жълтъка, млякото и малко брашно, разбъркваме добре, за да е гладка сместа.
След това с помощта на черпак вземаме от бульончето в тенджерара и при непрекъснато бъркане на тънка струя сипваме бульона в застройката.
След това на тънка струя изсипваме застройката в супата. Махаме от огъня и поръсваме с магданоз.