Супа от грах с хрупкав лук и кървавица

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
857
15/01/2019
"Кажете супа от грах и може да не впечатлите никого, но добавете малко хрупкав лук и кървавица и всички ще искат да я опитат "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок съд. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете и чесъна.

Излейте част от бульона и оставете да заври. Добавете граха вътре и подправете с черен пипер и сол. Гответе за още 5-6 минути.

Пасирайте готовата супа. Добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи в кремсупата.

Загрейте олио в подходящ съд. Нарежете кървавицата и изпържете в тиган със зехтин.

Нарежете лука на шайби и разделете на кръгчета. Оваляйте ги в царевичното брашно и изпържете в силно нагорещеното олио, докато станат златисти и хрупкави. Прехвърлете лучените кръгчета върху кухненска хартия.

Сервирайте кремсупата от грах, гарнирана с запържената кървавицата и хрупкавия лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар