Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от грах с хрупкав лук и кървавица

Супа от грах с хрупкав лук и кървавица

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Супа от грах с хрупкав лук и кървавица
Снимка: Храна за Душата
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кажете супа от грах и може да не впечатлите никого, но добавете малко хрупкав лук и кървавица и всички ще искат да я опитат"

Необходими Продукти

  • грах - 700 г (замразен)
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 3 малки глави
  • кървавица - 100 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок съд. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете и чесъна.

Излейте част от бульона и оставете да заври. Добавете граха вътре и подправете с черен пипер и сол. Гответе за още 5-6 минути.

Пасирайте готовата супа. Добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи в кремсупата.

Загрейте олио в подходящ съд. Нарежете кървавицата и изпържете в тиган със зехтин.

Нарежете лука на шайби и разделете на кръгчета. Оваляйте ги в царевичното брашно и изпържете в силно нагорещеното олио, докато станат златисти и хрупкави. Прехвърлете лучените кръгчета върху кухненска хартия.

Сервирайте кремсупата от грах, гарнирана с запържената кървавицата и хрупкавия лук.

Супата от грах с хрупкав лук и кървавица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: