Начин на приготвяне
Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок съд. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете и чесъна.
Излейте част от бульона и оставете да заври. Добавете граха вътре и подправете с черен пипер и сол. Гответе за още 5-6 минути.
Пасирайте готовата супа. Добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи в кремсупата.
Загрейте олио в подходящ съд. Нарежете кървавицата и изпържете в тиган със зехтин.
Нарежете лука на шайби и разделете на кръгчета. Оваляйте ги в царевичното брашно и изпържете в силно нагорещеното олио, докато станат златисти и хрупкави. Прехвърлете лучените кръгчета върху кухненска хартия.
Сервирайте кремсупата от грах, гарнирана с запържената кървавицата и хрупкавия лук.
Супата от грах с хрупкав лук и кървавица е готова.