Празничен сладкиш с кафе

Мария
Мария
Новак
03/02/2012
"За всеки празник или специален повод - поднесете този сладкиш с кафе "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 675
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се 250 гр. от масло и се разбиват с 1 ч. ч. захар на крем. Към тях едно по едно се прибавят яйцата и след това ванилията.

Содата се разбърква със сметаната, а брашното се смесва с бакпулвера.

В яйчната смес се сипва половината брашно, заквасената сметана и след това се добавя другата половина от брашното, като не бива да се прекалява с бъркането.

Смесват се кафявата захар и канелата за поръсване.

Половината тесто се сипва в намаслена форма за сладкиши и се покрива с половината от сместа за поръсване. Отгоре се слага останалото тесто и се покрива с другата част от канелената захар.

Сладкишът се пече във фурна на 180°С около 50 мин. Оставя се да почине 10 мин. и се изважда от формата.

Сиропът се приготвя от прясното мляко, разтворимото кафе, 100 гр. масло, половин ч. ч. захар, като всички съставки се слагат да заврат. Щом кипне, се отстранява от котлона и с него се сиропира сладкишът.

За да попие по - добре сиропът, сладкишът може да се върне във формата, в която е печен, и тогава да се сиропира. Поръсва се обилно с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Апостолова
Малко стана като кекс и очаквах да е по-сочно, но става за ядене
1
0
Тинти
Тинти
26.02.2012 09:28
Страхотен сладкиш, и ми се получи много добре!
0
1