Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем.
Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Добавете го на порции към яйчения крем.
Разтопете кравето масло и го излейте заедно с 1 с.л. слънчогледово олио в сместа.
Прибавете смлените орехи и прясното мляко. Хомогенизирайте сместа.
Подмажете и набрашнете голяма форма сърце. Изсипете приготвената смес за вашия уникален орехов сладкиш.
Подравнете и изпечете сладкиша за Свети Валентин на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор. Пробавйте за готовност с дървено шишче.
Охладете готовия ароматен сладкиш на решетка.
Начупете шоколада, прибавете сметаната и кравето масло. Сложете съда на водна баня и бъркайте, докато получите гладка и хомогенна смес.
Излейте глазурата върху охладения сладкиш и поръсете с кокосови стърготини!
Да ви е сладко с този празничен орехов сладкиш Сърце!