Начин на приготвяне
Разбийте омекналото краве масло със захарта до получаването на пухкав крем.
Прибавете яйцата - едно по едно, като разбиването трябва да продължава. Прибавете щипка сол и ваниловата захар.
Пресейте брашното с бакпулвера и какаото. Постепенно го добавете към останалите продукти. Получава се гъста смес, която се прехвърля в набрашнена и намазнена тава.
Обелете и почистете от семки крушите. Нарежете ги по дължина и подредете в кръг върху тестото.
Печете шоколадовия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
Готовият сладкиш, докато е топъл, се намазва с разтворено в малко вода сладко от кайсии.
Ако желаете, поръсете с пудра захар.
Празничният шоколадов сладкиш с круши е готов.