Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чътни от червено цвекло и червен лук

Чътни от червено цвекло и червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Чътни от червено цвекло и червен лук
Снимка: Храна за Душата
2 / 8с Видео
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"И тогава Бог създаде червеното цвекло, защото иначе нямаше как да можем да си приготвяме великолепно Чътни от червено цвекло и червен лук"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 - 6 глави
  • червен лук - 3 - 4 глави
  • червени боровинки - 300 г (замразени)
  • кафява захар - 50 г
  • червено вино - 125 мл
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л. червен
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете всяка глава червено цвекло върху лист алуминиево фолио.

Посолете, подправете с черен пипер и полейте обилно със зехтин. Завийте цвеклото на пакети, подредете в тава и изпечете за 1 час на 200°C.

Изпечените и охладени глави цвекло обелете и настържете на едро ренде.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Нарежете червения лук на полумесеци и го задушете в тенджерата на ниска температура до пълно омекване за около 20 мин.

Добавете настърганото цвекло, замразените боровинки и двата вида оцет.

Гответе за кратко и прибавете кафявата захар и червеното вино.

Гответе чътнито на слаб огън за 40-45 минути, докато сместа се сгъсти и плодовете омекнат.

Прехвърлете в бурканче и съхранявайте в хладилник.

Чътнито от червено цвекло и червен лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: