gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Зимна топла картофена салата с праз

Зимна топла картофена салата с праз

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k5k6
Зимна топла картофена салата с праз
Снимка: Зорица
1 / 3
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Вино вадим, а вие слагайте масата, че тази картофена салата с праз се яде топла"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. еднакви на размер (около 1 кг)
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • праз - 1 - 2 тънки и крехки стръка
  • ябълков оцет - 1/3 к.ч.
  • копър - 1/4 к.ч. чаша ситно нарязан
  • пилешки бульон - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 1/4 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица олио или зехтин и запържете за кратко нарязания на кръгчета праз лук, добавете щипка сол.

След като празът се позадуши, дръпнете тигана от котлона и добавете към него ябълковия оцет.

Добавете горещия пилешки бульон и прясно смлян черен пипер на вкус. Върнете тигана на котлона, на ниска степен.

Сварете картофите в леко подсолена вода до готовност, отцедете ги и ги обелете. Нарежете картофите на едри кубчета и ги прехвърлете в голяма купа. Добавете горещата смес от тигана към картофите. Разбъркайте хубаво картофената салата и оставете да се овкуси за 5 минути.

Добавете 1/4 кафена чаша зехтин, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте салатата.

Поднесете зимната картофена салата с праз топла. Може да я използвате и като гарнитура за ястия с месо или риба.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: