Начин на приготвяне
Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Сложете ги в дълбока тавичка или тенджера (подходяща за фурна).
Прибавете накълцаните скилидки чесън, кимион, червен пипер, универсална подправка (пикантина), олио.
Преценете дали да подправите със захар - ако доматите са от сладък сорт, това не е нужно.
Завийте тавичката със алуминиево фолио и сложете във предварително загрята фурна за около 35 мин.
През това време пригответе картофено пюре или задушен ориз - по ваш избор, по стандарния начин.
Цариградските кюфтенца (полуфабрикат) се пускат във фритюрник на 170 градуса за не повече от две минути. Ако желаете, може да си направите сами кюфтенцата от мляно месо и подправки.
Чипсът от рукола е много лесен за направа. В кошницата на добре загретия фритюрник сложете руколата и потопете за не-повече от 30 секунди.
Покрийте с капак или алуминиево фолио, защото мазнината веднага започва да пръска! Отцедете от мазнината и поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Пасирайте запечените домати и върнете в тавичката. Разбийте брашното в 500 мл вода и прибавете към доматите. Добавете полуизпържените кюфтенца. Покрийте с алуминиево фолио и върнете във фурната за около 15 мин.
Сервирайте готовото ястие с топка картофено пюре (или задушен ориз) като гарнитура, настърган кашкавал и чипс от рукола.