Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по сицилиански

Спагети по сицилиански

РуминаРумина
Новак
74014
Спагети по сицилиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бон апети с тези толкова вкусни спагети по сицилиански"

Необходими Продукти

  • чушки - 600 г червени, зелени и жълти
  • лук - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • домати - 250 г белени от консерва
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • млян пипер - на вкус
  • спагети - 400 г
  • сирене - 100 г пикантно
  • грах - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се режат на две по дължина, изчистват се, режат се на двусантиметрови ромбове.

Лукът се обелва и се реже на широки колелца.

В голяма тенджера се сгорещява олиото. Лукът и чушките се запържват за няколко минути. Добавят се червеното вино и доматите, като доматите се накъсват на едри парчета с помощта на вилица.

Зеленчуците се подправят с оцет щипка сол, захар и пипер. Така зеленчуците се оставят да поврат на тих огън.

Спагетите се сваряват в голямо количество вряща подсолена вода съобразно инструкциите върху опаковката.

След като зеленчуците са по врели 15 минути, към тях се добавя грахът и се разбърква добре. Сместа се оставя да ври на много тих огън.

Сиренето се реже на много тънки парченца.

Спагетите с италиански сос се прецеждат и се смесват със зеленчуците. Разбърква се добре.

Спагетите по сицилиански се украсяват с резените сирене и се сервират. Бон апети

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: