Начин на приготвяне
Чушките се режат на две по дължина, изчистват се, режат се на двусантиметрови ромбове.
Лукът се обелва и се реже на широки колелца.
В голяма тенджера се сгорещява олиото. Лукът и чушките се запържват за няколко минути. Добавят се червеното вино и доматите, като доматите се накъсват на едри парчета с помощта на вилица.
Зеленчуците се подправят с оцет щипка сол, захар и пипер. Така зеленчуците се оставят да поврат на тих огън.
Спагетите се сваряват в голямо количество вряща подсолена вода съобразно инструкциите върху опаковката.
След като зеленчуците са по врели 15 минути, към тях се добавя грахът и се разбърква добре. Сместа се оставя да ври на много тих огън.
Сиренето се реже на много тънки парченца.
Спагетите с италиански сос се прецеждат и се смесват със зеленчуците. Разбърква се добре.
Спагетите по сицилиански се украсяват с резените сирене и се сервират. Бон апети