Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Треска по сицилиански

Треска по сицилиански

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Треска по сицилиански
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
22/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не правете грешката да каните други да опитат тази вкусна треска, ще искате да си я изядете цялата сами"

Необходими Продукти

  • филе от треска - 700 - 800 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - сока на един
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • каперси - 1 ч.ч.
  • маслини - 15 - 20 зелени пълномаслени
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се нарязват на едри парчета. Намазват се със зехтин, лимонов сок, сол, пипер и се оставят да починат.

В останалия зехтин се задушават ситно нарязаният магданоз, каперсите, маслинките /нарязани на четири/, чесънът на филийки и лимоновата кора. За около 3 мин.

В незалепваща тавичка се подреждат филетата от треска и с покриват със сместа от тиганчето. Стоят във фурната на 200°C 10 мин.

Рецептата за треска по сицилиански е за 4 човека, но мисля, че и за двама ще бъде малко. Особено ако е с подходящо питие и в подходящо време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах рецептата стана превъзходна
17.08.2023 18:46