Пухкав Добруджански Бюрек

12/01/2019
София В.
отСофия В.Новак8815
"Всеки може да се превърне в майстор на пухкавия Добруджански Бюрек с тази изпитана рецепта "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 377
  • Преглеждания за месеца5376
  • Преглеждания за седмицата613
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме плънката за баницата, като натрошаваме сиренето, а към него добавяме киселото мляко със содата бикарбонат и едно яйце.

Стопяваме маслото и започваме да редим баницата.

В намазана с масло тава се нареждат 1/3 от корите, като всяка кора се намазва с масло.

Следва ред плънка, 2/3 от корите, плънка и накрая последните кори.

Баницата се нарязва ветрилообразно и се залива със заливката, която се приготвя от прясното мляко в което са добре разбити 4 яйца.

Пече се на 180 градуса около 45 мин. Добруджанският бюрек се поднася топъл.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар