Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Пухкав Добруджански Бюрек

Пухкав Добруджански Бюрек

София В.София В.
Новак
1912963
Пухкав Добруджански Бюрек5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Всеки може да се превърне в майстор на пухкавия Добруджански Бюрек с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • сирене - 400 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме плънката за баницата, като натрошаваме сиренето, а към него добавяме киселото мляко със содата бикарбонат и едно яйце.

Стопяваме маслото и започваме да редим баницата.

В намазана с масло тава се нареждат 1/3 от корите, като всяка кора се намазва с масло.

Следва ред плънка, 2/3 от корите, плънка и накрая последните кори.

Баницата се нарязва ветрилообразно и се залива със заливката, която се приготвя от прясното мляко в което са добре разбити 4 яйца.

Пече се на 180 градуса около 45 мин. Добруджанският бюрек се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: