Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Добруджански милинки

Добруджански милинки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Добруджански милинки1 / 2
15/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Най-вкусните милинки, които сме вкусвали, се правят по тази рецепта! Опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг (7 и 1/2 ч.ч.)
  • масло - 100 мл растително + 125 г краве
  • мая - 20 г (1 с.л.) суха
  • сирене - 150 - 200 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко хладка вода. От брашното отделете 3/4 ч.ч. за поливката. С останалото брашно, маята, солта и още хладка вода омесете тесто, което трябва да е по-меко от хлебно.

Оставете го на топло да втаса я за 1 час. След това го измесете веднъж. От втасалото тесто с ръце, потопени в смес от двата вида мазнина, оформяйте малки топки, които се подреждат в подмазнена тава. Отново оставете за час да втасат.

Щом втасат на половина, полейте със заливката, приготвена от отделеното брашно, маслото и 1/2 ч.ч. вода. поръсете с натрошеното сирене и леко притиснете, за да влезе по-навътре. След като милинките втасат напълно, напръскайте ги с разбито яйце и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Са ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Баба ми прави нещо подобно и го нарича "топчета".Много вкусно!
19.02.2016 17:59