Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропирано сладкишче с какао и канела

Сиропирано сладкишче с какао и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сиропирано сладкишче с какао и канела
Снимка: Марияна
1 / 2
13/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Колко му трябва на човек - една добра дума, парче сиропиран сладкиш и усмивка"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 1 пакетче от 20 г (за поръсване)
  • за кашата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч
  • брашно - 1 ч.ч
  • маргарин - 3 с.л
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за сиропа
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сироп от компот - 1 ч.ч. дюля
  • захар - ½ ч.ч
  • маргарин - 2 ч.л. за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното с бакпулвера със сито. Вадим яйцата на стайна температура.В друга купа слагаме яйцата и разбиваме с миксера продължително.

Добавяме захарта и отново разбиваме докато стане гъст крем. Прибавяме маргарина. Следва брашното с бакпулвера и объркваме с всичко.

Намазваме с маргарин тава с диаметър 25 см и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Разстиламе я с шпатула и заглаждаме. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.

През това време слагаме сока от компота на котлона в тенджерка заедно с канелата и какаото да зари. Добавяме вътре и захарта. Като заври и се стопи захарта дърпаме от котлона.

Оставяме да изстине сиропът. Сладкишът вече се е опекъл. Още горещ сладкишът го заливаме със сиропа навсякъде, за да попие и да се намокри добре. Оставяме да се охлади в хладилника и поеме добре сиропа.

После ръсим с кокосовите стърготини. Режем сиропирания сладкиш и хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: