Начин на приготвяне
Втриваме във филето от сьомга пипера, солта и чесъна и накисваме за половин час в сока от лимона, като обръщаме филето през 10 минути. През това време правим салатата.
Сваряваме киноата в 2 ч.ч. вода за около 15 минути. Нарязваме чушките на дребни кубчета и ги смесваме добре с киноата. Нарязваме спанака на лентички и разполовяваме чери доматите. Смесваме всичко в голяма купа и отгоре слагаме кубчета от сиренето. Яйцето се сварява и нарязано на ситно, се посипва върху салатата.
За дресинга първо смесваме горчицата, соевия сос и солта. След това добавяме меда и бъркаме до получаването на хомогенна смес. Наливаме зехтин на тънка струя, като не спираме да бъркаме. Поливаме салатата и поръсваме с черен пипер.
Филето от сьомга можем да приготвим на грил тиган или обикновен тиган, като не слагаме никаква мазнина, тъй като самата риба изпуска достатъчно.