Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от сьомга със спанак и киноа

Филе от сьомга със спанак и киноа

РадинаРадина
Новак
273310
Филе от сьомга със спанак и киноа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Слушайте внимателно, защото повече няма да повтаряме - ТОВА е най-вкусният начин за приготвяне на сьомга"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 2
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1
  • За салатата
  • спанак - 2 шепи
  • киноа - 1/2 ч.ч.
  • червени чушки - 2
  • сирене - 100 г
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • яйца - 1
  • Дресинг
  • соев сос - 1 с.л.
  • дижонсла горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Втриваме във филето от сьомга пипера, солта и чесъна и накисваме за половин час в сока от лимона, като обръщаме филето през 10 минути. През това време правим салатата.

Сваряваме киноата в 2 ч.ч. вода за около 15 минути. Нарязваме чушките на дребни кубчета и ги смесваме добре с киноата. Нарязваме спанака на лентички и разполовяваме чери доматите. Смесваме всичко в голяма купа и отгоре слагаме кубчета от сиренето. Яйцето се сварява и нарязано на ситно, се посипва върху салатата.

За дресинга първо смесваме горчицата, соевия сос и солта. След това добавяме меда и бъркаме до получаването на хомогенна смес. Наливаме зехтин на тънка струя, като не спираме да бъркаме. Поливаме салатата и поръсваме с черен пипер.

Филето от сьомга можем да приготвим на грил тиган или обикновен тиган, като не слагаме никаква мазнина, тъй като самата риба изпуска достатъчно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: