Двойно шоколадови сладки

17/01/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10105123548
"Колкото повече шоколад, толкова по-вкусни стават сладките, това важи със сигурност и за двойно шоколадовите сладки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Извадете маслото от хладилника и изчакайте да поомекне - не трябва да става прекалено меко, но не трябва и да е твърдо.

2. Разбийте с миксер яйцето, захарта, ваниловата захар и маслото. Към това пухкаво кремче сипете брашното - пресято, бакпулвера и водата. Разбийте отново до хомогенна и гладка смес.

3. Накълцайте двата вида шоколад на парченца - не е нужно да са еднакви, хубаво е да има по-ситни и по едри. Сипете ги към сместа и разбъркайте хубаво.

4. Покрийте дъното на тавичката от фурната с хартия за печене. С помощта на две лъжици взимайте от двойно-шоколадовата смес количество, колкото орех. Избутвайте с лъжицата тестото за всяка сладка оставяйки поне 4 см. разстояние помежду им.

5. Изпечете сладките на два пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.

6. След като извадите бисквитите, оставете ги да изстинат и поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд.

Хрупкави, вкусни и двойно шоколадови сладки!

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар