Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с доматен сос и пармезан

Кюфтенца с доматен сос и пармезан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато всяка хапка носи жадувано удоволствие за всички сетива - Кюфтенца с доматен сос и пармезан"

Необходими Продукти

  • За доматения сос
  • домати - 400 г консервирани
  • доматен сок - 1 л (гъст)
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За кюфтенцата
  • кайма - 800 г смес
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 4. с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хлебни трохи - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - 25 г (за сервиране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в подходящ съд. Накълцайте лука и чесъна на ситно и ги задушете за кратко, докато омекнат.

След това сипете доматения сок. Овкусете с черен пипер и сол. Сипете доматите от консерва и добавете чаена лъжичка захар. Оставете соса да къкри на умерен огън за 30 минути, като разбърквате периодично.

Нарежете на ситно една глава лук за кюфтенцата. Добавете към каймата. Подправете с черен пипер. След това нарежете и магданоз и добавете него заедно с хлебни трохи. Преди да омесите и малко прясно мляко.

Оформете кюфтенца, оваляйте леко в брашно и запържете, докато придобият златист цвят. Пуснете кюфтенцата в доматения сос и прехвърлете ястието във фурната за 20 минути на 180 градуса.

Поръсете готовото ястие с люспи пармезан.

Кюфтенцата с доматен сос и пармезан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: