Начин на приготвяне
Разбийте яйцето с прясното мляко в дълбока купа. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Посолете.
Сипете пудрата захар и брашното и разбийте до гладка смес. Загрейте масло в тигана и изпечете палачинките.
За сладкарския крем отделете жълтъците на яйцата. Разбийте ги в купичка с 2-3 супени лъжици от прясното мляко. Загрейте останалото мляко заедно със захарта на котлона.
Добавете семената от шушулката ванилия в яйчената смес, а шушулката пуснете в съда с млякото.
Добавете жълтъците към млечната смес на котлона на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Бъркайте, докато кремът се сгъсти и дръпнете от котлона.
Начупете маслените бисквити в сместа. Нарежете банана на парчета и прибавете и него. Разбъркайте.
Гарнирайте палачинките с яйчения крем и сервирайте поръсени с пудра захар.
Парижките палачинки с ванилов крем са готови.