Начин на приготвяне
Натрошете маята в прясното мляко, добавете захарта и супена лъжичка от брашното. Размачкайте леко сместа и оставете да се активира за няколко минути.
Сипете брашното в дълбока купа, добавете сол и сипете маята. Настържете лимонова кора. Добавете мекото масло, нарязано на кубчета, и започнете да бъркате сместа. Добавяйте яйцата едно по едно.
Замесете меко и гладко тесто. Оставете тестото да втаса за 30 минути на топло.
След това оформете бриоша по ваше желание и го поставете в подходящ съд. Намажете с разбит жълтък, поръсете със сусама и семената и оставете да втаса повторно за нови 30 минути.
Когато хлябът се навдигне повторно, прехвърлете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 35-40 минути.