Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка със семена и спелта

Содена питка със семена и спелта

Содена питка със семена и спелта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Содена питка със спелта и семена - просто перфектна"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 250 г пълнозърнесто
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 150 мл
  • кисело мляко - 2 или 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • семена от тиква - и слънчоглед сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипвате брашното, добавя се разбито яйце, хладка вода и кисело мляко с разбита в него сода.

Прибавяте олио, сол и замесвате средно тесто. Ако ви дойде по сухо като при мен, добавете още малко вода и омесете тестото.

Отделете малко топче тесто, то е за украса.

От отделеното тестото оформете кръст, изрежете звездички и украсете содената питка с елементите и притиснете семената.

Печете в загрята фурна 170-180 °C до зачервяване около 30 минути.

Извадете и покрийте с кърпа за 5 минути.

Това беше моята содена питка!

Вкусна и полезна содена питка със семена и спелта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: